เนื้อหาวิชากล่าวถึงความหมายของนวัตกรรม ความสำคัญของนวัตกรรม เงื่อนไขความสำเร็จของนวัตกรรมในโรงงานแปรรูปอาหาร และสังคมมีอิทธิพลต่อแนวโน้มนวัตกรรม นักศึกษาจะถูกถามให้คิดและมองหานวัตกรรมอาหาร มีโอกาสไปเยี่ยมห้องแลป และแลกเปลี่ยนความคิดเห็นเกี่ยวกับกลยุทธ์สำหรับนวัตกรรมอาหาร นักศึกษาจะทราบการป้องกันนวัตกรรมด้วยทรัพย์สินทางปัญญา

This course describes definition of innovation, how important of innovation, prerequisites for successful innovation in the food processing industry, and social influence on innovation trends. They are asked to think and search for food innovation. They have chance to visit laboratory and discuss on strategies for innovation in the food. They will know how to protect innovation through intellectual property.