รายวิชานี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาหลักการประกอบอาหารนานาชาติ ทั้งอาหารไทย อาหารตะวันตก อาหารตะวันออก โดยใช้เทคนิคการประกอบอาหาร อาทิ การใช้ความร้อนชื้น การใช้ความร้อนแห้ง การใช้ความร้อนแบบผสมผสาน คุณสมบัติ และหน้าที่ของวัตถุดิบในการประกอบอาหารนานาชาติ การใช้อุปกรณ์และเครื่องมือ ประเภทของอาหาร เทคนิคการเตรียม การประกอบ การเก็บรักษา การจัดเสิร์ฟ วัฒนธรรมการรับประทาน และฝึกปฏิบัติการ
This course aims to study the International Cuisines includes, Thai Cuisine, European Cuisines, and Asian Cuisines, Using method of cooking such as moist-heat method, dry-heat method, combination heat method; characteristics and usage of ingredients, equipments and tools. Study types of meals, preparation and cooking techniques, holding of prepared food, serving styles and culture, and Practical sessions.