รายวิชานี้กำหนดให้ผู้เรียนได้ศึกษาหลักการประกอบอาหารยุโรป เน้นเรื่องการใช้ความร้อนชื้น การใช้ความร้อนแห้ง การใช้ความร้อนแบบผสมผสาน ศึกษาคำศัพท์ภาษาอังกฤษที่เกี่ยวข้องกับการประกอบ คุณสมบัติ และหน้าที่ของวัตถุดิบในการประกอบอาหารยุโรป การใช้อุปกรณ์และเครื่องมือในครัว ประเภทของอาหารเช้า อาหารกลางวัน และอาหารเย็นชนิดต่างๆ รวมถึงสลัดบาร์ เทคนิคการเตรียม การประกอบ การเก็บรักษา การจัดเสิร์ฟ วัฒนธรรมการรับประทาน และฝึกปฏิบัติการ
This course is designed to study European Cuisine, Focusing on method of cooking; moist-heat method, dry-heat method, combination heat method, Technical terms in European cuisine, characteristics and usage of ingredients, equipments and tools. Study types of European breakfast including salad bar, preparation and cooking techniques, holding of prepared food, serving styles and culture, and practice session.