Course Description

วิชานี้เรียนรู้ทฤษฎีและหลักการประกอบอาหาร ประเภทและโครงสร้างองค์กรและลักษณะของครัวประเภทต่างๆในธุรกิจอาหารและภัตตาคาร สายงานในครัวและภัตตาคาร โภชนาการเบื้องต้น สุขาภิบาลและความปลอดภัยด้านอาหาร ความรู้เกี่ยวกับวัตถุดิบที่ใช้ในการประกอบอาหาร การชั่งตวงวัด อุปกรณ์เครื่องมือเครื่องใช้ การเลือกซื้อและการเก็บรักษาวัตถุดิบ ชนิดและประเภทของอาหาร เทคนิคและวิธีการการประกอบอาหาร และการฝึกปฏิบัติ


This course is to study the theories and principles of food production; types, organizational structures, and characteristics of various kitchen in restaurant business; careers in food service business; basic nutrition, sanitation and food safety; knowledge on raw materials, weights and measures, kitchen equipment, purchasing and storing raw materials, types of food, food production techniques and processes; and include practical lessons.