รายวิชานี้เน้นการบริหารงานอุตสาหกรรมอาหาร องค์ประกอบและการจัดการแบบธุรกิจอาหาร การวางแผนและบริหารการผลิต การบริหารสินค้าคงคลัง การวิเคราะห์ต้นทุนผลิตและผลกำไร การจัดการห่วงโซ่อุปทาน บุคคลและแรงงานสัมพันธ์ การจัดการเรื่องความปลอดภัยและการซ่อมบำรุงรักษา กฎหมายและการจัดการสิ่งแวดล้อมที่เกี่ยวข้องกับโรงงานอุตสาหกรรมอาหาร
This course emphasises on industrial management, managerial factors and management of different types of food business, production planning, production and inventory management, analysis of production cost and profits, supply chain management, personnel and labor relations, safety and maintenance management, food industrial plant laws and environment management.