แนวคิดสำหรับผลิตภัณฑ์ กระบวนการพัฒนาผลิตภัณฑ์ เทคนิคขั้นพื้นฐานสำหรับการพัฒนาผลิตภัณฑ์ ความต้องการของผู้บริโภคการออกแบบการทดลองสำหรับการพัฒนาสูตรและกระบวนการผลิต การประเมินคุณภาพผลิตภัณฑ์ต้นแบบ การศึกษาด้านการตลาดและกลยุทธ์การตลาด ชนิดของภาชนะบรรจุ คุณสมบัติทางกายภาพ และเคมีของวัสดุบรรจุ ระบบบรรจุภัณฑ์ การตรวจสอบคุณสมบัติของบรรจุภัณฑ์ ภาชนะบรรจุสำหรับผลิตภัณฑ์อาหาร ระบบการเก็บรักษาอาหาร และการทำนายอายุการเก็บรักษาอาหารในภาชนะบรรจุ และปัจจัยที่มีผลต่อการออกแบบบรรจุภัณฑ์
Product idea generation, process of product development, basic technical of product development, understanding consumers, experimental design of prototype product, process development, evaluation of prototype product, marketing and strategy marketing, study of types of packaging, physical and chemical properties of packaging materials, packaging systems, testing of packaging properties, packaging for food products, storage system of foods and shelf-life prediction of foods in packaging and effect on package design.