รายวิชานี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาลักษณะคำจำกัดความและแนวคิดความสำคัญของอุตสาหกรรมบริการและธุรกิจอาหาร สถานการณ์ด้านอาหาร ผลกระทบทางเศรษฐกิจ สังคม และสิ่งแวดล้อมของอุตสาหกรรมการบริการและธุรกิจอาหาร ศึกษาแนวโน้มของตลาดด้านการพัฒนาและนโยบายในอุตสาหกรรมการบริการและธุรกิจอาหาร การศึกษาภาคสนาม

This course aims to develop knowledges and skills in working with chocolate (Tempering Chocolate), steps for working with sugar products (Sugar works), filling preparation (Fillings), decorating chocolate in various forms. Suitable temperature for chocolate and sugar work and how to present works in a variety of formats (Show pieces) of products created with chocolate and sugar, Practical sessions.